Op 15 december jl. vond de finale plaats van de challenge Bruisend Hart in de Burgerzaal van het gemeentehuis Hilversum. Door deze challenge kregen alle mavo-leerlingen in het Gooi de kans om kennis te maken met technische beroepen en te werken aan een levensecht vraagstuk van de gemeente Hilversum.

De opdracht:
In Hilversum, aan de oostkant, pal naast het station wordt een deel van de wijk totaal vernieuwd. Het moet een prettige plek voor Oost worden. Dat betekent meer groen, meer ontmoeting, meer veiligheid, minder water en minder hitte. De gemeente Hilversum vraagt jou om hulp. Want hoe wordt dit ook een prettige plek voor jongeren? Wat heb jij voor ideeën om de gemeente te helpen haar belofte ook echt waar te maken?

DE CHALLENGE IS: ONTWERP EEN GROEN ONTMOETINGSPLEIN, DAT NIET TE HEET IS, EN WAAR JE VOETEN DROOG BLIJVEN.

Er waren velen ideeën en oplossingen ingezonden waar een vakjury zich over moest buigen. De leerlingen moesten hun ontwerp presenteren aan het publiek en de jury. Tot de laatste minuut was het erg spannend wie er ging winnen. Maar uiteindelijk kwam De Fontein met het ontwerp van Nada, Thomas en Berend uit klas 2c als winnaar uit de bus. Wij zijn allemaal erg trots op hun prestatie. Goed gedaan Nada, Thomas en Berend!

Benieuwd naar hun idee?