Wil jij leren hoe je orde houdt, klassenmanagement vormgeeft en structuur biedt in een klassikale setting waar de relatie met de leerling van groot belang is? Dan is een stage bij De Fontein iets voor jou!

Wij hebben niet alleen plaats voor stagiairs en lio’s van de reguliere lerarenopleiding, maar ook voor deeltijdstudenten en studenten van de Hogescholen voor de Kunsten en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

Wat maakt een stage bij de Fontein bijzonder?

De Fontein is een eigentijdse school voor mavo in Bussum. In een organisatie op menselijke maat bieden wij leerlingen veel toekomstmogelijkheden. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel: leerlingen krijgen een warm en veilig welkom.

Als stagiair op De Fontein investeer je veel in de relatie met leerlingen. Je bent je bewust van de grote rol die de relatie speelt in hun motivatie om te leren. Onze menselijke maat ervaar je in de samenwerking met je collega’s.

Met welke hogescholen heeft De Fontein een samenwerkingsovereenkomst?

Wij zijn een geaccrediteerde opleidingsschool (NVAO). We hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Hogeschool Utrecht (HU) en de Hogescholen voor de Kunsten in Utrecht en Amsterdam. Onze opleidingsplekken voldoen dus aan de eisen van deze instituten. Ook is de kwaliteit van de begeleiding gegarandeerd.

Wij bieden jou:

  • De mogelijkheid te leren hoe je orde houdt, klassenmanagement vormgeeft en structuur biedt in een klassikale setting.
  • Volop ruimte om in overleg je onderzoeksopdrachten uit te voeren.
  • Een gezellig docententeam met een sterke collegiale binding.
  • Uitstekende begeleiding. Drie personen zijn intensief bij jouw stage betrokken: je werkplekbegeleider (een hiertoe opgeleide en gefaciliteerde vakdocent), de schoolopleider en de instituutsopleider. Zij hebben regelmatig contact met elkaar.
  • Het GSF-schoolgroepprogramma. Een speciaal programma voor stagiairs met een afwisselend aanbod van thema’s en intervisiebijeenkomsten op de woensdagmiddag.

Solliciteren:

Heb je interesse in een stage bij De Fontein? Vul dan het sollicitatieformulier in onderaan deze pagina. Onze schoolopleider Eelke Laagland laat snel iets van zich horen.

“Het GSF-schoolgroepprogramma is een speciaal programma voor stagiairs met een afwisselend aanbod van thema’s en intervisiebijeenkomsten op de woensdagmiddag.”

“Het GSF-schoolgroepprogramma is een speciaal programma voor stagiairs met een afwisselend aanbod van thema’s en intervisiebijeenkomsten op de woensdagmiddag.”

Persoonsgegevens

Geslacht

Adresgegevens

Studiegegevens

Opleiding tot bevoegdheid *
Studiejaar *

Gewenste stageschool. Geef hier aan op welke school van de Gooise Scholen Federatie je graag stage wilt lopen.

Eerste voorkeur stageplek *
Tweede voorkeur stageplek *
Beschikbare dagen om stage te lopen

Persoonlijke motivatie Motivatie - Geef kort aan waarom je bij een GSF-school stage wilt lopen.