Voor dyslectische leerlingen die baat hebben bij voorleesondersteuning is het mogelijk om de schoolboeken en de toetsen voor te laten lezen.

Aan het begin van het schooljaar ontvangen de ouders van dyslectische leerlingen van leerjaar 1, die in aanmerking komen voor voorleesondersteuning, een e-mail van mevrouw Ponteyn, remedial teacher, waarmee ze voorleesondersteuning bij toetsen kunnen aanvragen. Voor verdere vragen over dyslexie kunt u contact opnemen met mevrouw Ponteyn of mevrouw Pot, ondersteuningscoördinator.

.

Voorlezen schoolboeken

Tegenwoordig hebben vrijwel alle vakken op De Fontein ook een digitale lesmethode. De meeste uitgevers hebben zelf een voorleesoptie ingebouwd in de methode. Mocht dit niet het geval zijn kun je gebruikmaken van de TextAid plug-in op je chromebook. Voor meer informatie over Textaid lees hieronder verder.

TextAid plug-in

Op je chromebook hebben we al de TextAid-plug-in geïnstalleerd. Hiermee kun je websites en documenten uit Google Drive laten voorlezen. Klik op het icoontje en de plug-in wordt geopend.

Toetsen voorlezen

Hiervoor heb je een Textaid account nodig. Mevrouw Ponteyn maakt dit voor je aan en maakt een afspraak met je om het samen te oefenen. Tijdens je toetsen log je in op dit account en daar zet mevrouw Ponteyn de toetsen voor je klaar.

Vragen of problemen

Mocht je een vraag hebben of een technisch probleem neem dan contact op met mevrouw S. Ponteyn, Remedial Teacher of met mevrouw C. Vos, ICT-coördinator. Voor contactgegevens klik hier of kijk onderaan deze pagina.

Meer weten?

Contact met ons onderwijsteam

Dyslexiebeleid (nog leeg)

School Ondersteunings Profiel (SOP) (nog leeg)