Tegenwoordig gaan veel dingen digitaal, dus ook op De fontein. Zo krijg je van ons een gratis eigen chromebook en in de eerste klas krijg je het vak digitale geletterdheid. Ook bij veel andere vakken en in de andere leerjaren maken we gebruik van de chromebook en digitaal lesmateriaal. Er is ook een mediatheek met computers waarvan je gebruik mag maken.

Eigen chromebook

Als je bij ons op school komt krijg je van ons een chromebook die je mag gebruiken alsof deze van jezelf is. Aan het einde van de vier jaar bij ons op school wordt deze chromebook van jou en mag je deze meenemen.

We werken hiervoor samen met de Rentcompany. Voor meer informatie over de chromebooks en de service van de Rentcompany klik hier.

Schoolaccount en e-mail

Je hebt een schoolaccount waarmee je kunt inloggen op ons netwerk. Dat heb je onder andere nodig om op de schoolcomputers te kunnen werken en te printen.
Je gebruikersnaam is je leerlingnummer.
Met vragen over je account of de printer instellen voor je chromebook kun je terecht in de mediatheek.

Voor je e-mail heb je een Google For Education account. Je schoolmail is daarom te vinden op gmail.com of mail.google.com.
Je gebruikersnaam is leerlingnr@gsf.nl (dus niet @gmail.com) en je wachtwoord is het zelfde als voor je schoolaccount.
Het is belangrijk dat je dagelijks je school-mail leest. Hierop komen veel aanvullende berichten van de school of je docenten.
Met je Google-account heb je onder andere ook toegang tot Google Drive, Google Documenten en Presentaties en Classroom.
Let op: log voor school altijd in met je GSF-account en niet met je privé Gmail-account.

Leerlingvolgsysteem Somtoday

Als leerlingvolgsysteem gebruiken wij Somtoday. Hier vind je het rooster inclusief wijzigingen, je huiswerk, je cijfers, studiewijzers je absentie en je digitale lesmateriaal. Voor je telefoon of tablet is hiervoor een app. Zoek in de AppStore of Google Play op Somtoday leerling of gebruik deze link. Let op dat je de leerling-app download. Om in te loggen gebruik je als school Gooise Scholen Federatie.
Log in met je leerlingnr. (6 cijfers) zonder @gsf.nl en je wachtwoord voor Somtoday.
In de app staat niet je digitale lesmateriaal, deze zie je alleen op de webpagina (browser). De website is som.gsf.nl of log snel in onderaan deze pagina.

Al je huiswerk, inclusief je toetsen, zet je zelf in je papieren of digitale agenda.
Als controle is er het huiswerk in Somtoday.
Check je huiswerk altijd in het tabblad Huiswerk. In het rooster staat niet je volledige overzicht!
Na een roosterwijziging is het huiswerk zelf helemaal verdwenen uit het rooster, maar niet uit het tabblad Huiswerk.

Meer weten?

Hulp voor je chromebook!

Login Somtoday

Informatie chromebooks en de Rentcompany