Het bruist op zaterdag 28 januari 2023 van 10.00u tot 13.00u van de activiteiten op De Fontein! Loop door de school, beleef De Fontein en stel vooral alle vragen waar jij antwoorden op wilt hebben. Er zijn veel enthousiaste leerlingen die het leuk vinden om je een rondleiding te geven. Zij kunnen je ook van alles vertellen over d dagelijkse praktijk op onze school.

Om alvast een tipje van de sluier te lichten …

Zo kan er op de begane grond geklommen en geklauterd worden in de gymzaal!!

Kom kijken bij aardrijkskunde, geschiedenis en economie en bezoek de talen Frans, Engels en Duits die zich gezamenlijk op een talenplein aan je presenteren op de 1ste verdieping. In één van de lokalen kun je zien hoe het programma van 4 jaar er op De Fontein uitziet en welke activiteiten er georganiseerd worden.

Overstappen naar de Havo? Met garantie op plek? Volg de nieuwe Pre Lyceum stroom! Onze collega van het Goois Lyceum vertelt je alles hierover; je komt alles te weten over de mogelijkheden om na jaar 1 of na jaar 2 of na jaar 4 naar de Havo te gaan.

In de hal kun je koffie en thee krijgen bij de leden van de Ouderraad, die je ook graag informeren over hun ervaringen met De Fontein. In de aula verzorgt onze directeur, mevrouw Mol, om 10.30, 11.30 en om 12.30 uur een korte, algemene voorlichting voor de ouders en kinderen.

Maar er is meer …

In het technieklokaal ervaar je hoe het vak onderzoeken en ontwerpen gegeven wordt. Wil je meer te weten komen over Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB), één van de sterke punten van onze school waar de loopbaan van de leerling centraal staat. Zoek ons dan even op.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is passie-e1513263557663.png

Met de trap of de lift één verdieping naar boven, daar kun je leuke ervaringen opdoen bij het vak Nederlands door mee te doen aan de ouders versus leerlingen quiz.

Om het hoekje bevind je je in de buurt van harde cijfers: ga met chromebooks aan de slag bij rekenen/wiskunde.

De mediatheek is ook de moeite waard.

Informatie over onze partner, MIQI, van de huiswerkbegeleiding? Bezoek de eerste etage.

“Op De Fontein zit je altijd goed“

“Op De Fontein zit je altijd goed“

Op de bovenste twee verdiepingen zijn veel praktijkvakken: proefjes doen bij biologie en twee-kleuren badolie maken bij natuur-/scheikunde. Het is nog een verrassing wat je dit jaar bij tekenen kunt maken. Neem ook een kijkje in het muzieklokaal om een idee van onze muzieklessen te krijgen. Voor meer info over de muzieklessen klik hier.

Onze ondersteuningscoördinator en remedial teachter zijn ook aanwezig om met u te praten over bijvoorbeeld dyslexie en andere “special needs”.

Heb je een vraag?