Welkom bij De Fontein in Bussum!
Op deze speciale Open dag pagina vind je allerlei informatie over onze school. Kijk bijvoorbeeld alvast naar het filmpje hiernaast voor een goede sfeerimpressie van onze school. Hieronder vind je ook filmpjes van onze razende reporters. Weet je nog niet zo veel van onze school of ben je benieuwd naar ons Pre Lyceum? Onder ‘lees meer’ vind je ook veel informatie!

Op zaterdag 10 februari 2024 vond van 10.00 – 13.00 uur onze Open dag plaats.
Je kon in gesprek met onze docenten en leerlingen en kennismaken met alle vakken, prelyceum en activiteiten die we aanbieden. Daarnaast waren er verschillende informatierondes. Volgend jaar is er weer een open dag!

Veel kijk- en leesplezier op deze site en tot op de Open dag van 2025!

Schrijf je nu alvast in voor onze ontdekmiddagen op 28 februari en 6 maart!

Ontdekmiddagen

 • woensdag 28 feb 2024
  woensdag 6 mrt 2024

 • van 14.00 tot 16.00 uur

 • voor leerlingen groep 8

Informatieavond

 • woensdag 14 feb 2024

 • 19.00 – 21.00 uur

 • voor ouders uit groep 7 en 8

 • Inschrijven is niet nodig.

Open Dag

 • zaterdag 10 feb 2024

 • 10.00 – 13.00 uur

 • voor leerlingen en ouders

 • Jullie zijn van harte welkom vanaf 10.00 uur en inschrijven is niet nodig.

Meer informatie

Aanmelden

Docenten vertellen

Brochure

Bekijk hier een aantal filmpjes van onze razende reporters

Interview met leerlingen

Begeleiding

Pre Lyceum

Cambridge Engels

Technologie en toepassing

Gym

Lees meer

De visie van De Fontein

Pre Lyceum, hoe werkt dat?

Programma Open dag

Het bruist op zaterdag 10 februari 2024 van 10.00 uur tot 13.00 uur van de activiteiten op De Fontein! Loop door de school, beleef De Fontein en stel vooral alle vragen waar jij antwoorden op wilt hebben. Er zijn veel enthousiaste leerlingen die het leuk vinden om je een rondleiding te geven. Zij kunnen je ook van alles vertellen over de dagelijkse praktijk op onze school.

Om alvast een tipje van de sluier te lichten …

Zo kan er op de begane grond geklommen en geklauterd worden in de gymzaal!!

Kom kijken bij aardrijkskunde, geschiedenis en economie en bezoek de talen Frans, Engels en Duits die zich gezamenlijk op een talenplein aan je presenteren op de 1ste verdieping. In één van de lokalen kun je zien hoe het programma van 4 jaar er op De Fontein uitziet en welke activiteiten er georganiseerd worden.

Overstappen naar de Havo? Met garantie op plek? Volg de nieuwe Pre Lyceum stroom! Onze collega van het Goois Lyceum vertelt je alles hierover; je komt alles te weten over de mogelijkheden om na jaar 1 of na jaar 2 of na jaar 4 naar de Havo te gaan.

In de hal kun je koffie en thee krijgen bij de leden van de Ouderraad, die je ook graag informeren over hun ervaringen met De Fontein. In de aula verzorgt onze directeur, mevrouw Mol, om 10.30, 11.30 en om 12.30 uur een korte, algemene voorlichting voor de ouders en kinderen.

Maar er is meer …

In het technieklokaal ervaar je hoe het vak onderzoeken en ontwerpen gegeven wordt. Wil je meer te weten komen over Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB), één van de sterke punten van onze school waar de loopbaan van de leerling centraal staat. Zoek ons dan even op.

Met de trap of de lift één verdieping naar boven, daar kun je leuke ervaringen opdoen bij het vak Nederlands door mee te doen aan de ouders versus leerlingen quiz.

Om het hoekje bevind je je in de buurt van harde cijfers: ga met chromebooks aan de slag bij rekenen/wiskunde.

De mediatheek is ook de moeite waard.

Op de bovenste twee verdiepingen zijn veel praktijkvakken: proefjes doen bij biologie en twee-kleuren badolie maken bij natuur-/scheikunde. Het is nog een verrassing wat je dit jaar bij tekenen kunt maken. Neem ook een kijkje in het muzieklokaal om een idee van onze muzieklessen te krijgen. Voor meer info over de muzieklessen klik hier.

Onze ondersteuningscoördinator en remedial teachter zijn ook aanwezig om met u te praten over bijvoorbeeld dyslexie en andere “special needs”.

Kortom er is genoeg te beleven! Ben jij erbij?